Stuffat tal-fenek – Malta´s nationalret

Stuffat tal-fenek, sådan hedder den tomatbaserede kaninragout med grøntsager, der er Maltas nationalret. Det originale maltesiske køkken har fået en renæssance i de seneste år, efter at Malta har været besat af englænderne i en årrække. Maden på Malta er et traditionelt landkøkken og et mix fra hele middelhavsregionen.

Stuffat tal-fenek
eller Rabbit Stew

·1,2 kg kaninstykker, gerne med ben
3/4 flaske kraftig rødvin
350 ml vand
2 løg, hakket i tern
4 fed hvidløg, afpillede og knust
8-10 laurbærblade
400 g mosede tomater og 400 g flåede tomater
eller en flaske økologiske, mosede tomater, ca. 700 ml
3 tsk. tomatpuré
2 gulerødder, skåret i skiver
6-8 kartofler, skrallede og skåret i store tern
Salt og peber
Olivenolie

– Bland vin, laurbærblade og hvidløg i en stor skål til en marinade.
– Kom kaninstykkerne i marinaden, dæk skålen med et låg og placere den i køleskabet, bedst over nat til næste dag,
( men hvis du har travlt, kan du springe dette trin over, og bare lade den stå imens du klargør grøntsagerne ).
– Varm olivenolien op i en stor gryde, tag kaninstykkerne af marinaden og steg dem ved høj temperatur, indtil stykkerne er let brunede på alle sider, ca. 4 min. på hver side.
– Tag kaninstykkerne op af panden og sæt dem til side.
– Skru ned for varmen og tilsat løg. De skal simre, indtil de har fået lidt farve, ca. 5 min.
– Tilsæt hvidløg og fortsat med at stege ca. 1 min.
– Kom tomaterne i og tilsæt resten af marinaden, og lade det hele koge i ca. 5 min.
– Kom nu kaninstykkerne tilbage i gryden, og dæk dem med den kogende tomatsauce.
– Tilsæt vand, indtil kaninstykkerne er dækket med væde.
– Lad det koge op én gang, og skru bagefter ned for varmen, og lad det simre i en god halv time under låg.
– Kom derefter gulerødder, kartofler og tomatpuré i gryden. Grøntsagerne skal være dækket af væden, og skal simre videre i yderligere en halv time med låg på.
– Åben lågen lidt og lad det simre endnu en halv time, så at saucen kan koge lidt ind.
Retten er færdig, når kaninkødet løser sig let fra benene.

Serveres med kartoffelmos eller bagte kartofler eller kartoffelchips og brød.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *