Hugh Fearnley-Whittingstall´s opskrift

Hugh Fearnley-Whittingstall  –  River Cottage

KANINSPYD MED KRYDRET PEANUT-SAUCE

Til 10-12 spyd

En dag stod jeg med 30 kaniner i køkkenet, efter at jeg natten i forvejen havde været ude sammen med en af de lokale skovfogeder for at tynde ud i naboens bestand. Rygkødet brugte jeg til at lave kaninspyd som i opskriften nedenfor, mens kødet fra for- og baglår blev til hakkekød. Man kan også bruge kødet fra kaninens baglår til disse spyd.

Da det formentlig er de færreste, der har 30 kaniner liggende i køleskabet, har jeg skruet mængdeangivelserne lidt ned. Der er formentlig omkring 300-400 gram rygkød på en stor kanin, så man skal bruge to kaniner til denne opskrift.

50-700 g kaninkød i tern
Bambuspinde

TIL MARINADEN
revet, frisk ingefær (en klump på størrelse med en valnød)
1-3 finthakkede friske chilier (efter behag)
2 knuste hvidløgsfed
½ revet løg
2 tsk stødt korianderfrø
2 spsk mørk soja
1 spsk mørk rørsukker
saften fra ½ lime

TIL PEANUT-SAUCEN
1 finthakket løg
2 knuste fed hvidløg
1 spsk jordnødde- eller solsikkeolie
½-1 finthakket frisk chili (grøn eller rød, efter hvor stærk man ønsker saucen. Chilisauce kan også bruges)
2-3 spsk mørk soja
1 spsk mørk rørsukker
125 g grov peanutbutter
saft af ½-1 lime

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål, hæld kaninkødet ned i skålen, og stil den i køleskabet i mindst 2 timer. Læg bambuspindene i blød i mindst en halv time.

Peanut-saucen laves således: Steg løg og hvidløg over svag varme, til de er møre og har taget lidt farve. Hæld resten af ingredienserne i panden, og lad dem stege med under omrøring, indtil saucen begynder at tykne. Smag til, og justér eventuelt smagen med limesaft, chili eller soja (personligt kan jeg godt lide masser af lime i saucen). Bland saucen med lidt vand, så konsistensen bliver lige netop flydende. I tildækket stand kan saucen holde sig en uges tid i køleskabet. Når man opvarmer den næste gang, kan man tilsætte lidt mere vand.

Sæt fem-seks stykker kaninkød på hver spyd. Steg spyddene på grillen eller på en olieindsmurt grillpande. Vend spyddene jævnligt, så kødet får farve på alle sider (cirka 10 minutter). Spyddene serveres sammen med den krydrede peanut-sauce, gerne med en grøn salat som tilbehør. Hvis man vil sælge sine kanin-spyd fra en stand – eller hvis man skal på picnic – kan kaninspyddene serveres i sandwichboller.

VARIATION -en hurtigere metode
Ovenstående marinade kan også bruges til svine- og oksekød eller kylling. Hvis man ikke vil bruge for meget tid i køkkenet, kan man droppe at sætte kødet på spyd. Frossent kød (i tern) kan lægges i marinaden om morgenen og marinere resten af dagen. Ved spisetid kan kødet smides direkte på panden sammen med resten af marinaden. Steg kødet i ti minutter, og servér det med ris eller nudler.
Hugh Fearnley-Whittingstall, Den originale River Cottage-kogebog, People’sPress

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *