Kaningryde med rødder

Ingredienser:

  • 1  hel kanin
  • 1-2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 store gulerødder
  • 3 pastinakker
  • 3 persillerødder
  • 1/2 bladselleri
  • olivenolie
  • vand og måske lidt hvidvin efter smag
  • eventuel piskefløde eller sojafløde til saucen
  • salt og peber
  • 2 tsk. timian

som tilbehør : kartofler, pasta, ris eller kogt spelt/byg

Tilberedning:

  • Kaninen steges/brunes på alle sider i rigeligt olivenolie
  • Løg og hvideløg skæres i tern og tilsættes,
  • det groft skårede grøntsager tilsættes og brunes også indtil det har fået lidt farve.
  • der tilsættes så meget væske at kaninen er dækket og det hele koges en gang op.
  • krydderes med salt, peber og timian
  • nu lægges der lå på og de hele må simre i 1 time per kg kanin = ca. 1 1/2 til 2 timer
  • vend kaninen en gang undervejs

Servering:

  • tag kaninen op af gryden og del den i 2 køller, 2 bog og 2 rygstykker
  • kom ca 1/3 del grøntsager, lidt af vasken og evt. fløde i en blænder
  • purerer til en jævn sauce.
  • resten af grøntsager serveres som tilbehør.

Tip til resterne:

Lav en suppe til næste dag – pluk kødet og skær det i små stykker, hæld alt pureret sauce i gryden til det resterende grøntsager og tilhørende font, resterne af kartofler eller pasta skæres også i små stykker og tilsættes. Spyd op med vand og krydder efter med salt og peber. – Kan også fryses ned i portionstørrelser.

Dette indlæg blev udgivet i opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *