Kaninkød

Kan man spise Kaniner ?  –  Ja, man kan !

Det er mange lande hvor man spiser kaninkød og man har også gjort det i Danmark engang. Mange kender kaninkød fra deres ferie i Spanien, Portugal, Italien, Frankrig, Belgien, Tyskland, Schweiz, Østrig og Tjekkiet. I alle vores nabolande spiser man kanin i dag og i Frankrig kan man købe det i alle velassorterede supermarkeder. Mest Kanin spiser man i Italien og der findes også en hav af opskrifter fra Italien. Da vi nu er så begejstret for Pizza, Spaghetti og Lasagne, vil kanin måske også finde tilbage til vores tallerkner igennem den italienske køkken. (se opskrifterne)

Hvorfor skal vi tage en gammel spise op igen ?

Der er mange grunde hvorfor det er en fordel at begynde at spise mere kaninkød. Kaninkød er verdens mest klimavenlige, deres CO2 aftryk er i forhold til anden kødproduktion den mest bæredygtige. Kaniner kan udelukkende leve af græs og andre grønne planter, der er nemt at dyrke, også uden kunstgødning.

Kaninkød er en super fint alternative til det omstridte svine- og oksekød. Kødet ligner på mange måder kyllingekød i udseende og tilberedning. Kaninkød indeholder mindre fedt og kolesterol og mere protein end anden kød fra køledisken. Kødet indeholder også mere af det gavnlige omega-3 fedtsyrer end grise- eller oksekød. Indholdet af Purin er også lavt og den indeholder ingen urinsyre. En god og sund alternative til vores daglige kost.

De fleste dyr i vores moderne landbrug bliver fodret med gensplejset foder, GMO, der indeholder Soja eller Mais. Siger du ja tak til økologisk kaninkød fravælger du automatisk denne industrigren. Desuden fravælger du med vores økologiske kaniner også medicin og kemikalier, der ellers er udbred i landbruget og fiskeopdræt i dag. Det samme gælder rester af sprøjtegifte. Vi gør os umage at producere en ren vare.

Der er mange grunde at genoplive traditionen for at spise kanin- vores egen sundhed – vores omverden – vores fodaftryk på verden.

Prøv og smag.

Læs retningslinjer for økologiske kaniner